flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні дев’ятих класів Герцаївського ліцею №1 відвідали Герцаївський районний суд Чернівецької області та ознайомилися з роботою суду

07 грудня 2023, 11:55

06 грудня 2023 року в рамках «Тижня історії та правознавства», з пізнавально-виховною екскурсією учні дев’ятих класів Герцаївського ліцею №1 відвідали Герцаївський районний суд Чернівецької області. Супроводжував учнів вчитель історії та правознавства – Лисеєнко Олександр Олександрович.

 

 

Прес-секретар Герцаївького районного суду Неля Тудосе провела екскурсію приміщенням суду, ознайомила з роботою канцелярії суду та роз’яснила порядок звернення до суду, реєстрації і руху документів,  що надходять до суду та порядок роботи з ними, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи. В ході екскурсії, учні оглянули архів суду, де з величезною цікавістю та здивуванням оглядали велику кількість справ, які там зберігаються.

Далі учні відвідали зал судового засідання, де суддя-спікер Герцаївського районного суду Костишин Н.Я. (голова суду) та помічник голови суду Ротар М.В. розповідали про відповідальну роботу суддів та працівників апарату суду. Із задоволенням відповіли на цікаві запитання учнів, які змогли ближче ознайомитись із цією роботою.

Сповнені приємними враженнями від побаченого й почутого, гості залишили суд з побажаннями запросити їх ще.

Вчитель і учні були вражені почутим та побаченим і висловили подяку за проведений захід.

 

 

 

 

 

Прес-служба Герцаївського районного суду